Workshop toneelschrijven: Van feit naar fictie

Altijd al toneel willen schrijven? Nu kan het. In zes bijeenkomsten werken we toe naar een presentatie van een scène van maximaal 35 minuten, voor drie acteurs. Alle genres zijn welkom (familie) drama, komedie, tragedie, Tarantino-achtige dialogen, montage-teksten.

Vertrekpunt zijn artikelen in kranten en tijdschriften. Aan de hand van een uitdagende premisse, die je zelf gaat bedenken, gaan we schrijven. Verschillende technieken passeren de revue.

presentatie workshopmateriaal
Op 10 en 17 december 2022 kan het publiek kennis maken met de geschreven teksten. Onder het genot van een High Tea vinden er twee verschillende geënsceneerde leessessies plaats.

In de tweede helft van het seizoen nodigen we jonge theatermakers uit om deze originele teksten te regisseren. Start repetities januari 2023. Opvoeringen vanaf medio juni 2023.

Tijd:                         19.30 uur – 22.00 uur
Locatie:                   Theater de Kunsthut
Prijs :                       100€
Aantal deelnemers: 6
Inschrijven: secretarisvt@gmail.com o.v.v. toneelschrijfworkshop

Over Enver Husicic
Enver Husicic studeerde af aan de opleiding Writing for Performance, van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij schreef voor groepen als Dood Paard, Het Zuidelijk Toneel, Grande Loge, en meer. Naast toneelstukken schrijven, is Enver actief als drama schrijfdocent aan de Trap theaterschool in Amsterdam, als schrijfcoach en als vaste columnist voor de Theaterkrant.

Enver won de Marian Boyer Trofee voor het beste nieuwe toneelstuk Bloedzone. Momenteel werkt Enver aan een toneelstuk over Polarisering in Rotterdam en een comedy over de koloniale geschiedenis. Zijn teksten kenmerken zich door snedige dialogen en maatschappijkritische zwarte humor.

Masterclass Soumaya Ahouaoui

In deze energieke masterclass werkt Soumaya met de deelnemers aan opdrachten en improvisaties; hoe komt een acteur tot geloofwaardig en interessant spel, wat is hierin belangrijk en hoe krijg je het verhaal dat je wilt vertellen gecommuniceerd aan het publiek? Door middel van verbinding met jezelf, ontdek je en verdiep je je eigen speelstijl. Daarbij wordt het spelplezier niet vergeten.

 

Soumaya Ahouaoui is een Marokkaans-Nederlandse actrice. In 2012 studeerde ze af aan de Toneelschool en Kleinkunstacademie in Amsterdam, waarna ze in verschillende voorstellingen speelde voor onder andere Theater Utrecht, de Toneelmakerij, Bos Theaterproducties en Toneelgroep Oostpool. In 2018 verscheen ze in de succesvolle voorstelling Melk & Dadels, onder regie van Daria Bukvic en sinds 2019 is ze toegevoegd aan het vaste acteursensemble van Het Nationale Theater. Ze speelde er de titelrol in Hebriana (2021) geregisseerd door Erik Whien en dit jaar te zien was in de Leedvermaak Trilogie (2022).

Naast het theater is ze bekend van verschillende series zoals A’dam & E.V.A. (2014), Volgens Jacqueline (2015), Land van Lubbers (2016) en Het Klokhuis (2018-2021). Op dit moment speelt Soumaya de hoofdrol in de serie Zina (2021-2022) en is ze te zien in de bioscoopfilm Marokkaanse Bruiloft (2022) onder regie van Johan Nijenhuis.

Datum:                    8 oktober
Tijd:                          13.00 uur -17.00 uur
Locatie:                   Theater de Kunsthut
Prijs:                         45€
Aantal deelnemers: 12

Inschrijven : secretarisvt@gmail.com  o.v.v. masterclass Soumaya