Vanaf vrijdag 27 mei tot en met zondag 26 juni brengt Vrij Theater de voorstellingen Kust en Branden van de schrijver Wajdi Mouawad.

Over Kust (1997)

Kust gaat over de zoektocht van Wilfried naar zijn eigen verhaal. Over de (on)mogelijkheid vergeving te vinden. Over vleugjes magie, midden in een brandende wereld.

Over verder gaan. Altijd verder gaan. Op zoek naar vaste grond. Of de zee.

Spelers

Noura van de Berg, Iefke Bloothoofd, Ronald Buitenhek, Marloes Hildenbrant, Mark van Hommerig , Pelle Malta, Olivier Mesker, Tijn Schmits

Regie

Marian Pankow

Over Branden (2003)

Mouawad zoekt genadeloos naar troost voor hen die verloren zijn in oorlog.
Hij schiet Branden als een kogelgedicht op u af: liefde in oorlog, beloftes over het graf, hoop na haat, binnen een zoektocht naar identiteit.
Nu we samen zijn gaat het beter.

Spelers

Maaike Damen, Herman Duchenne, Waldo Happee , Raymon Mostafa, Hélène Oostdijk, Mieke Ridder, Louisa Rutten, Jeannet Schurman – Vredeveld, Nitchka Wefers Bettink

Regie

Arne Sybren Postma

Over de schrijver Wadji Mouawad

Wadji Mouawad (Libanon 1968) is een politiek geëngageerde Libanees/Canadees acteur, schrijver en regisseur. Zijn werk kenmerkt zich door thema’s als familietrauma, oorlog en het verraad van de jeugd. Kust en Branden zijn samen met Bossen en Hemel onderdeel van het vierluik ‘Het bloed van de beloften’. Mouawad heeft met dit vierluik de littekens die oorlog achterlaten op verschillende generaties invoelbaar gemaakt voor hen die geen oorlogen kennen terwijl ze nog steeds gevoerd worden. Sinds 2016 is hij artistiek leider van het Théâtre National de la Colline in Parijs.

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuurschakel te Den Haag.