VRIJ THEATERPRODUCTIE
Ilias van Oscar van WoenselRegie: Marian Pankow

Over het stuk:

Marian zal je uitgebreid uit de doeken doen op de Open Avond waar zij aan denkt bij dit stuk van Oscar van Woensel. Het is een stuk waarin in verrukkelijke spreektaal de goden ontzettend met elkaar aan het kijven zijn op de Olympus, vooral over oorlog en seks, net als in het origineel van Homeros, maar dan dus in ‘gewone’ taal. 

Over de regisseur:

Marian Pankow is voor VT geen onbekende: zij heeft verschillende regies bij VT gedaan, de laatste was Kust in mei en juni 2022 in De Kunsthut. 

Zij is een geboren en getogen Zeeuwse (1980) uit Zierikzee. In 1999 verhuisde zij naar Amsterdam voor de opleiding Theaterdocent aan de Hogeschool voor de Kunsten. Aansluitend studeerde zij Literatuurwetenschap aan de UvA.

Sinds 2003 heeft zij Den Haag cultureel verrijkt als regisseur, theaterdocent en schrijver. Als docent heeft zij gewerkt bij Jeugdtheaterschool Rabarber en Het Koorenhuis. Sinds de oprichting in 2012 is zij verbonden aan het Haags Theaterhuis.

Maar waar wij amateurspelers Marjan allemaal van kennen is van haar regies bij veel gezelschappen in Den Haag en omstreken. Meestal werkt zij vanuit een bestaand script, met af en toe een uitstapje naar een zelfgemaakte voorstelling. Als schrijver heeft zij onder andere het script gemaakt voor twee grote winterproducties van het Zuiderparktheater (Scrooge en Pippi & Pan). Daarnaast heeft zij een aantal Shakespeare-stukken bewerkt en gemoderniseerd (Midzomernachtsdroom, Richard III). Op dit moment speelt haar indrukwekkende monoloog Virus Prometheus, een huiskamervoorstelling van het Haagse De Kraamkamer, in het land.

Zij heeft een grote voorliefde voor teksttoneel, met een extra genegenheid voor bewerkingen van oude Griekse stukken en verhalen. “Ik ben dan ook heel blij dat ik de Ilias van Oscar van Woensel mag gaan maken bij Vrij Theater”. Het is een stuk vol goden en mythologie, maar dan in het modernst denkbare jasje.

Daarvoor zoekt zij dus 10 spelers (m/v/x), “voor 10 goddelijke rollen”. 

Auditie: Dinsdag 4 juni 2024, 20:00 uur
Repetities: Dinsdagen van 20.00 -22.30 + nog te bepalen extra repetities in weekeinden (data in overleg). Eerste repetitie is 11 juni.
Voorstellingen: 31 januari, 1, 2, 7, 8, 9 februari 2025.
Bezetting: Er zijn 10 personages (m,v,x)
Deelnemersbijdrage: € 250.

 

Repetities en voorstellingen vinden onder normale omstandigheden plaats in de Garage van theater de Kunsthut, Zaanstraat 8a, Den Haag.
Lees de voorwaarden voor deelname aan Vrij Theaterproducties, over de “formule” van Vrij Theater en meld je aan voor de auditie via het aanmeldingsformulier.