21 september tot en met 24 september

Van 21 tot en met 24 september speelt Vrij Theater “The secret between us” en “In een zwembroek”.
Bovenstaande stukken zijn tot stand gekomen tijdens de workshop schrijven (2022).

De regie is in handen van Esmée Begemann.

Kom je ook kijken?

Voorstellingen:
do 21, vr 22, za 23 september (20:30 – 22:00)
zo 24 september (14:30 – 16:00)

Prijs:
€ 15,00 (Ooievaar: € 7,50).

Reserveren kan via:
www.hoenu.nl

Locatie:
Theater de Kunsthut: Zaanstraat 80b, Den Haag

Esmée Begemann

Esmée Begemann is een theaterregisseur en performer. Ze is afgestudeerd van de BA Regie aan het RITCS in Brussel en in Zweden van YIP Sociaal Ondernemerschap.

In haar werk probeert ze bij te dragen aan een meer inclusieve samenleving waar er oog is voor alle verhalen en waar we worden uitgenodigd kritisch na te denken over welke rol we spelen binnen de culturen/identiteiten waar we toe behoren.

Op het moment werkt ze als regisseur bij ITA waar ze de nieuwe ITA JR aan het regisseren is: The Money Game JR. Een voorstelling met en door jongeren over het financiële systeem. Daarnaast zit ze bij The Jakop Ahlbom Company in een tweejarig studiotraject waarin ze bezig is met het schrijven van haar nieuwe voorstelling Remains of Violence.

Ze beschrijft zichzelf als een georganiseerde chaoot die ervan houdt te bewegen tijdens het praten, iemand met een grote nieuwsgierigheid naar de ander en diens verhalen en een passie voor open en heldere communicatie.

Esmée over het proces

Afgelopen maanden ben ik samen met de verschillende casts in de stukken gedoken. “In een zwembroek” en “The secret between us” verschillen erg van elkaar in thema en schrijfstijl wat het een hele leuke uitdaging maakt en wat denk ik een heel gevarieerde spannende avond gaat opleveren in september.
Ik kijk uit naar het verder uitwerken van de personages met de casts en de voorstellingen eind september!

Esmée over “The secret between us”

Dit stuk neemt je mee op een reis door een reeks boeiende korte scènes tussen twee huisgenoten en schildert een levendige lappendeken aan ervaringen, verlangens en angsten.

Je wordt meegenomen in de verkenning van aantrekkingskracht binnen de grenzen van vriendschap. Hoe druk je een connectie uit die conventionele definities overstijgt? Hoe dichtbij kan de ruimte tussen twee individuen komen voordat we het intimiteit beginnen te noemen?

Esmée over “In een zwembroek”
Tegen de achtergrond van een ondraaglijk hete zomer, zet “In een zwembroek” het toneel voor een broeierige verkenning van familiedynamiek waarin elk lid van het gezin zijn tegenstrijdige emoties en meningen navigeert in het licht van het gevangenschap van de vader.

Terwijl de gezinsleden in de microkosmos van hun appartement hun eigen oordelen, vooroordelen en persoonlijke ervaringen onder ogen zien, werpt het stuk een onderzoekende blik op hoe externe invloeden onze beslissingen en interacties beïnvloeden. Zijn we werkelijk vrij van de verwachtingen van onze gemeenschap, of zitten we onbewust gevangen in hun kaders?

De schrijvers

Janie Spaans

The secret between us

– poëtisch absurdisme –

Over pindakaas, pinguïns en dress to impress.

Janie: ‘Je begint met een idee en als je maar gewoon door blijft schrijven gaan de personages vanzelf met je aan de haal’.

Sofia Stolk

In een zwembroek

– absurde tragedie-komedie –

Over een brief van de rechtbank, een fles rum, een mes en een zwembroek

Sofia: ‘Het was een avontuur om samen steeds nieuwe lagen van een verhaal of een onverwachte kant van een personage te ontdekken’.