In het voorjaar van 2020 moesten we door corona noodgedwongen onze programmering stopzetten. Na de zomer zijn we terug! Wel anders dan je van ons gewend bent. We starten in oktober met het Vrij Theater Festival waarbij twee groepen een voorstelling van 30 minuten maken. Uiteraard houden we rekening met de geldende RIVM-richtlijnen voor zowel de spelers als het publiek. Je kunt je tot 1 september aanmelden voor de info-avonden via het aanmeldformulier.

 • Info-avonden: 14 en 23 september 2020, 20.00-21.30 uur
 • Repetities: periode oktober t/m medio december 2020
 • Voorstellingen :  11, 12 , 13 , 18, 19, 20 december 2020. Op de zaterdagen en zondagen spelen de groepen twee voorstellingen op één dag.

Aanmelden voor de info-avond

De spelregels

 • We zoeken 8 acteurs die 2 groepen van 4
 • Elke groep maakt als collectief een voorstelling van 30 minuten.
 • De groep ontwikkelt de voorstelling op basis van improvisatie.
 • Tijdens het proces krijgt iedere groep coaching van een professionele maker.
 • Elke groep repeteert op een andere avond in Vrij Theater.

Thema

Het thema van het festival is ‘VRIJ’. We vragen van elke groep om met de voorstelling in meerdere of mindere mate een link te leggen met jouw persoonlijke ervaringen over de ‘lockdown’. Associeer daarin vrij.

 

Aanmelden

Aanmelden kan als groep en als individu. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt bepaald hoe we de groepen samenstellen. We proberen om te komen tot een diverse groepssamenstelling. Heb je al een idee? Geef het door in het aanmeldingsformulier voor de info-avond!

Belangrijke data

Op 14 en 23 september 2020 organiseren we een info-avond. Wil je mee doen aan het Vrij Theater Festival dan is het bijwonen van een van de info avonden noodzakelijk. Op deze avonden krijg je informatie over de organisatie en het verloop van het Festival, over de coaching en ontmoet je andere spelers die mee willen doen.Op 30 september maken we de groepen bekend en op zaterdag 10 oktober van 10.00 uur tot 12.00 uur is er een bijeenkomst voor beide groepen. De repetities starten 12 en 14 oktober 2020.

Repetities

 • Aangezien er twee groepen repeteren, beginnen we met repeteren op de maandag- en woensdagavond.
 • Maar in november en december zijn er twee repetities per week (in goed overleg).
 • Begindata van het proces en de voorstellingsdata staan vast.
 • Daartussen bepaalt elke groep zijn eigen repetitieschema van 15 repetities incl. de generale doorloop. Uiteraard gaat dit in overleg met de andere groepen en de agenda van Vrij Theater. Er is ondersteuning vanuit Vrij Theater bij het maken van een repetitieschema.

 

Coaching

Tijdens het maakproces krijgen de groepen allebei coaching voor (eind)regie en voor licht en techniek. Elke groep werkt met vaste coaches. De regie bestaat uit 5 coachingsmomenten:  3 x een repetitiebezoek, 1 x bij de generale doorloop , 1 x woont de coach een voorstelling bij. Voor licht en techniek ontvangt de groep 3 keer coaching.

 

Hoe

Tijdens het Vrij Theater Festival op 11, 12 , 13 , 18, 19 , 20 december 2020 presenteren beide groepen ieder hun 30 minuten voorstelling achter elkaar. Er is tussen beide voorstellingen een pauze.

 

Waar

Zowel de repetities als de voorstellingen zijn in Vrij Theater.

 

Kosten

€150  per deelnemer