Dinsdag 14 mei – Open avond in de Kunsthut om 19:30 uur

Vrij Theater gaat weer aan de slag! In het najaar 2024 en het voorjaar 2025 gaan wij twee producties brengen. Daarvoor organiseert Vrij Theater een Open avond op dinsdag 14 mei in de Kunsthut om 19.30 uur. Dan krijg je alle relevante informatie over de te spelen stukken en hoe de producties er uit zullen gaan zien. De regisseurs zijn Marian Pankow en Durk Reitsma.

Producties Durk Reitsma – Afgehecht en Troost

Durk Reitsma is een jonge theatermaker (1998) die de theaterschool in Rotterdam heeft gedaan en daar in 2018 is afgestudeerd. Hij is geboren en getogen in Loosduinen met een Friese naam.

Dinsdag 14 mei - Open avond in de Kunsthut - Durk ReitsmaHij heeft toneellessen gegeven op de Hofstad Mavo, voorstellingen gespeeld bij Het verbond, Theatergezelschap Carte Blanche in Eindhoven en in het Haagse bekend van voorstellingen gespeeld bij theatergroep Drang.

Vanaf Oktober 2021 werkt hij als theatermaker bij Fenix theatermakers. Je kent Fenix waarschijnlijk als het theatergezelschap met spelers met een verstandelijke beperking dat overdag vaste gebruiker is de Kunsthut. Hij werkt graag vanuit improvisatieopdrachten, vanuit niets, iets maken.

Bij Vrij Theater gaat hij aan de slag met twee teksten (scripts) die eerder zijn geschreven bij een workshop van Vrij Theater van 6 avonden door Enver Husicic.  De eerste twee eenakters (Secret en Zwembroek) zijn gespeeld in de Kunsthut in september vorig jaar.

Durk zal de eenakter Afgehecht van Dorien Bennink en Troost van Petra van Beuningen gaan regisseren. Durk krijgt de vrijheid om met de cast de eenakters te bewerken.

Hij zoekt hiervoor  zes spelers (3 m, 3 v) voor de zes toe te delen rollen. Tijdens de Open Avond van 14 mei kun je meer informatie krijgen over onder andere de werkwijze en de gang van zaken op de auditieavond op woensdagavond 22 mei in de Garage van de Kunsthut. De woensdag zal ook de vaste repetitieavond worden. De voorstellingen zijn gepland op 29 en 30 november en 1 december 2024 in De Kunsthut.

>>> Meld je hier aan voor de auditie! <<<

 

Productie Marian Pankow – De Ilias

Marian Pankow is in tegenstelling tot Durk een van de meest bekende én ervaren regisseurs die wij in Den Haag kennen. Zij heeft al veel bij Vrij Theater geregisseerd, het laatst het succesvolle Kust in mei/juni 2022 in de Kunsthut.

Marian heeft een grote voorliefde voor teksttoneel, met een extra genegenheid voor bewerkingen van oude Griekse stukken en verhalen. “Ik ben dan ook heel blij dat ik de Ilias van Oscar van Woensel mag gaan maken bij Vrij Theater”. Het is een stuk vol goden en mythologie, maar dan in het modernst denkbare jasje.

Daarvoor zoekt zij 10 spelers (m/v/x), “voor 10 goddelijke rollen”.

Het door haar te regisseren stuk de Ilias zal op dinsdagavond in de Kunsthut worden gerepeteerd en komt uit op 31 januari, 1 en 2 en 7,8 en 9 februari 2025. De auditieavond is dinsdag 4 juni. Meer info dus op de Open avond op dinsdag 14 mei in de Kunsthut om 19.30 uur.

>>> Meld je hier aan voor de auditie! <<<

 >>> Lees de algemene deelnemersvoorwaarden <<<

 

De Vrij Theater formule

Vrij Theater is geen vereniging, maar een stichting. Zij heeft dus ook geen leden. Het bestuur zoekt een regisseur en die kiest na auditie(s) welke spelers voor een productie gecast zullen worden. De spelers verbinden zich alleen aan die ene productie. Spelers betalen een deelnemersbijdrage. Vrijwilligers van de stichting verbinden zich óf aan de onderliggende organisatie óf alleen, net als de spelers, aan een bepaalde productie. Zij betalen geen deelnemersbijdrage.