De regie van Branden is in handen van Arne Sybren Postma, freelance theatermaker met meer dan 60 regies op zijn naam. Hij heeft met talloze theatergroepen in de Randstad gewerkt, vooral in Den Haag en Leiden.

Arne is geen onbekende van Vrij Theater, zijn eerdere regies daar waren in: 2005 Troje (Terpstra); 2006 Brandkoorts (Von Mayenburg); 2007 Hengst (Feld); 2008 Goedbloed (Wittenbols); 2009 Meneer Lear (naar Shakespeare); 2012 Lustrumproductie Elckerlyc en in 2015 De Vorm der Dingen (LaBute).

In het verleden heeft hij daarnaast gewerkt bij Film- en Theaterwetenschappen van de Universiteit Leiden als gastdocent, voor workshops 19e-eeuws melodrama (met orkest) en in de methode-Stanislavski.

Postma is oprichter van De Kraamkamer, bekend van kleinschalige hoogwaardige producties met ervaren spelers.
De laatste jaren werkt hij met De Kraamkamer vooral aan huiskamerproducties, die veelal door het land reizen.

De samenwerking met Marian Pankow (als auteur) gaat ook ver terug: bij het Openluchttheater Zuiderpark maakten zij naast de Carmina Burana ook SCROOGE, een muziektheaterwinterwandeling. Die voorstelling werd beloond met de Cultuurparticipatieprijs Haagse C. In 2019 stond de grootschalige wintervoorstelling Pippi & Pan in het park; zonder uitzondering projecten waarin verschillende disciplines aan bod kwamen: musical, opera, koor, orkestrepertoire, slapstick, dans, acrobatiek, poppenspel en ruiterij.

Postma is gefascineerd door menselijk gedrag; hij werkt als rollenspelacteur in trainingen en assessments, en put daaruit een oneindige inspiratie voor het theater.