ZINGEN

Het Vrij Theater koor is een gemengd koor van gemiddeld 25 zangers. Het is een toegankelijk, ontspannen koor waar samen, met plezier goed zingen, voorop staat. We hebben twee projecten per jaar die met een uitvoering worden afgesloten. Het najaarsproject met vooral kerstrepertoire dirigeert Jan van Dijk. Het winter-/voorjaarsproject dirigeert Nicolette Heerema. Voor onze uitvoering werken we altijd samen met ander musici: zangers, pianisten, toetsenist en voor de winteruitvoering 2019 zelfs een bugelspeler.

 

Het repertoire

Het repertoire is altijd uitdagend, origineel en heel gevarieerd. Zo hebben we met Nicolette in het voorjaar van 2019 Franse chansons gezongen. Voor de kerstuitvoering van 2019 studeren we bijvoorbeeld liederen van de Noorse componist Ola Gjeilo (1978). Dat zijn heel verstilde liederen, vaak met religieuze teksten. Ave Generosa is gebaseerd op een tekst van Hildegard von Bingen. The Rose op een liefdesgedicht. Daarnaast studeren we een aantal traditionele liederen in uit Zweden, Ierland en Engeland en ook Can’t help falling in love.
 
 

Praktische informatie

Ieder project bestaat uit 12 tot 15 repetities op dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur in de Noorderkerk. De deelnamekosten variëren van €80,- tot €95,- inclusief muziek. Wil je meedoen, meld je dan aan via VTkoor@hotmail.com. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marianne Elst via 070 3563458/ 0617389270 of marianne.elst@hetnet.nl. Als je geïnteresseerd bent, kun je altijd een keer vrijblijvend komen luisteren en/of meezingen. Enige zangervaring is een pre.