Home » Aan de slag bij Vrij Theater

AAN DE SLAG BIJ VRIJ THEATER

Wil je aan de slag bij Vrij Theater? Dat kan! Als regisseur, acteur, in het koor of als vrijwilliger.

Het unieke concept van Vrij Theater

Vrij Theater kent geen vaste groep acteurs zoals bij een vereniging. De samenstelling van de acteurs wisselt per productie. Door dit unieke concept kunnen ervaren maar ook onervaren acteurs hun toneelervaring vergroten. Zowel de producties als de masterclasses staan open voor iedereen met of zonder toneelervaring. We werken altijd met professionele regisseurs en theatermaker of een gekwalificeerde amateurregisseur. Elke toneelproductie leidt tot acht voorstellingen. Dat is voor regisseurs, theatermakers en acteurs heel aantrekkelijk. De voorstelling krijgt de kans om zich verder te ontwikkelen en de acteurs om te groeien.

De formule

  • Vier voorstellingen per seizoen;
  • Een eigen repetitie- en voorstellingsruimte met een bar;
  • Eigen licht- en geluidstechniek;
  • Een voorstelling speelt acht keer;
  • We streven naar minimaal zes acteurs per productie.

Twee masterclasses per jaar

Twee keer per seizoen organiseert Vrij Theater een masterclass waar je je als deelnemer voor kunt aanmelden. Wij proberen hierbij een aansprekende regisseur of theatermaker te vinden die op persoonlijke wijze vorm geeft aan een theatraal onderwerp.

Vrij Theater staat open voor nieuwe ideeën

Ben je een professionele regisseur, theatermaker of een gekwalificeerde amateurregisseur en heb je innovatieve ideeën voor een productie? Wil je iets uitproberen, een speciale bewerking doen of de charme van een klein vestzak theater ervaren? Neem dan contact op met de artistiek leider van Vrij Theater, Sylvia Weening. Ben je een adhoc gezelschap of wil je als vereniging eens op een andere locatie spelen? Vrij Theater is te huur voor uitkoop voorstellingen. Neem daarvoor contact op met Jan Samuels: penningmeestervt@ziggo.nl.

Meer informatie over regisseren bij Vrij Theater vind je hier. Over spelen bij Vrij Theater kun je hier terecht. En meer informatie over het koor vind je hier.